Strilabiblioteket er Årets bibliotek i Hordaland!

Onsdag, 20. mars ble prisen for Årets bibliotek i Hordaland utdelt på Bergen offentlig bibliotek.

Samtidig markerte NBF Hordaland Verdens poesidagen og poesidebutant Katrine Heiberg

Katrine Heiberg

ga prisutdelingen en fin, kulturell ramme.

I juryens begrunnelse står:

Strilabiblioteket har i løpet av de siste årene spesialisert sine tre bibliotek, som til sammen utgjør en helhetlig samling. Å bli helt uunnværlig som kulturarena mens kommunen er i en krevende prosess med mange vanskelige avgjørelser, er noe av det lureste bibliotekene, som er under sammenslåing, kan gjøre.

Med dette tiltaket ligger Strilabiblioteket i forkant i prosessen om kommunesammenslåing og er et forbilde for mange andre bibliotek, som er i samme situasjonen.

Samtidig med spesialiseringen har Strilabiblioteket blitt en uavhengig og avgjørende møteplass for offentlig samtale, debatt og veldig mange arrangement.

Ta turen innom de tre bibliotekene Knarvik, Manger og Frekhaug som utgjør Strilabiblioteket og se hvor fantastisk dette samarbeid fungerer.

Gratulerer med prisen for Årets bibliotek 2018 i Hordaland!